Κατάστημα SYLLOGES

Το κατάστημα SYLLOGES συνεργάστηκε με το διακοσμητικό στουντιο v.michelis, για τη δημιουργία τριών εγκαταστάσεων με έμπνευση την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Για την κάθε εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα από τρεις εταιρείες .

Συγκεκριμένα, στην πρώτη εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα της εταιρείας ELITIS, στη δεύτερη προϊόντα του ομίλου COLEFAX & FOWLER και στην τρίτη, προϊόντα της εταιρείας CHRISTIAN LACROIX.

Η έμπνευση για την εγκατάσταση με τα προϊόντα της εταιρείας ELITIS, προήλθε από ταινίες του Tim Burton. Ένα τοπίο που σε παραπέμπει σε χιονισμένο δάσος με το χιονάνθρωπο να ξεπροβάλει σε υπερφυσικό μέγεθος, τυλιγμένος με βελούδινο ύφασμα που μετατράπηκε σε κορδέλα. Το χειροποίητο καρό wallpaper από φίλντισι και πεπιεσμένο χαρτί σε απόχρωση του ροζ, επιβεβαιώνει την έμπνευση. Τα έλατα επενδυμένα με υφάσματα προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συλλογή του ELITIS, εναρμονισμένα στη κεντρική ιδέα.

katastima-sylloges1
katastima-sylloges2
katastima-sylloges3a
katastima-sylloges3b
katastima-sylloges4
katastima-sylloges5a
katastima-sylloges5b

Με αφορμή ένα παραμύθι – ο Άγιος Βασίλης απελπισμένος ζητά τη βοήθεια της νεράιδας Ελπίδας που ζει στο Σμαραγδένιο δάσος, ανάβοντας φωτιά μέσα στο χρυσό κύκλο – δημιουργήθηκε η εγκατάσταση με τα προϊόντα του ομίλου COLEFAX & FOWLER. Ο χρυσός κύκλος, σύμβολο της τελειότητας και της αιώνιας ζωής, της αρχής και του τέλους, μαζί με τους επενδυμένους κυλίνδρους από wallpaper της εταιρείας JANE CHURCHILL και την περίτεχνη φλόγα προσδίδουν το μεταφυσικό στίγμα της έμπνευσης.

katastima-sylloges6
katastima-sylloges7
katastima-sylloges8a
katastima-sylloges9a
katastima-sylloges9b
katastima-sylloges10

Η λέξη δώρο προέρχεται από τα Μυκηναϊκά χρόνια που βρέθηκε στις πινακίδες της μυκηναϊκής Β’ γραφής ως do-ro, που αναφερόταν στα αναθήματα των θεών και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να έχει την ίδια δύναμη. Αυτή ήταν και η έμπνευση της εγκατάστασης με προϊόντα της εταιρείας CHRISTIAN LACROIX. Πολύχρωμα βελούδα, κεντημένα υφάσματα, ζακάρ, περίτεχνα wallpaper μεταμορφώθηκαν σε αμπαλάζ Χριστουγεννιάτικων δώρων και το ριγέ ασπρόμαυρο ύφασμα μετατράπηκε σε κορδέλα δημιουργώντας παιχνιδιάρικους φιόγκους, δηλώνοντας την καλοδεχούμενη υπερβολή στην ανταλλαγή δώρων τα Χριστούγεννα.

katastima-sylloges11
katastima-sylloges12a
katastima-sylloges12b
katastima-sylloges13